Zupa Strogonow (Boeuf Stroganow)

Zupa Strogonow (Boeuf Stroganow)

maja 30, 2017 Zupa Strogonow (Boeuf Stroganow) Będąc na diecie częściej sięgam po wołowinę, dziś jedna z moich ulubionych zup strogonow. W kuchni unosi się zapach aromatycznej zupy czego chcieć więcej :) Zdjęcie - Zupa Strogonow (Boeuf Stroganow) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
składniki
· 1,5 kg polędwicy wołowej
· 1kg cebule
· 1kg pieczarek
· 1kg papryki czerwonej lub kolorowej
· olej rzepakowy tłoczony na zimno
· masło klarowane
· Sól
· pieprz
· chilli
· papryka słodka i ostra
· liście laurowe
· ziele angielskie
Zdjęcie - Zupa Strogonow (Boeuf Stroganow) - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Wykonanie.

Polędwicę pokroić w paski posypać czarnym pieprzem odstawić na 3 godz. Pokrojone mięso podsmażyć na maśle klarowanym. Podsmażone mięso przełożyć do garnka. Cebulę obrać poszatkować na plasterki, podsmażyć dodać do mięsa. Pieczarki pokroić podsmażyć na oleju rzepakowym na złoty kolor przełożyć do garnka. Paprykę pokroić w paseczki włożyć do pozostałych składników. Wszystkie składniki zalewamy gorącą wodą. Dodać przyprawy do smaku: liście laurowe, ziele angielskie pieprz, chilli paprykę ostrą i słodką, sól do smaku Gotować na bardzo wolnym ogniu aż wołowina będzie miękka

Kategorie przepisów