Zupa kminkowa

Zupa  kminkowa

Jest to chyba najszybsza zupa świata. I do tego bardzo smaczna, jest tylko jeden warunek: musicie lubić kminek. Ja lubię  i to bardzo tak więc z chęcią  wypróbowałam tę zupę. Z grzankami smakuje wspaniale.

Przypominam, że w dalszym ciągu możecie składać swoje propozycje w konkursie herbacianym:)

Zdjęcie - Zupa  kminkowa  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 2 łyżeczki ziaren kminku
  • 1 l domowego rosołu
  • łyżeczka mąki pszennej
  • 200 ml śmietany do zup
  • sól, łyżeczka cukru

Kminek zalać szklanką wody i gotować 10 minut. Odcedzic na sicie, wywar zachować, ziarenka wyrzucić. Do wywaru z kminku wlać rosół , zagotować. Mąkę i 4 łyżki śmietany dokładnie wymieszać ze szczyptą soli oraz 1-2 łyżkami gorącego wywaru, wlać do zupy. Doprawić cukrem i solą. Udekorować . Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.

Smacznego:)

Kategorie przepisów