Zupa kminkowa
Jest to chyba najszybsza zupa świata. I do tego bardzo smaczna, jest tylko jeden warunek: musicie lubić kminek. Ja lubię i to bardzo tak więc z chęcią wypróbowałam tę zupę. Z grzankami smakuje wspaniale.
Przypominam, że w dalszym ciągu możecie składać swoje propozycje w konkursie herbacianym:)
Składniki:
- 2 łyżeczki ziaren kminku
- 1 l domowego rosołu
- łyżeczka mąki pszennej
- 200 ml śmietany do zup
- sól, łyżeczka cukru
Kminek zalać szklanką wody i gotować 10 minut. Odcedzic na sicie, wywar zachować, ziarenka wyrzucić. Do wywaru z kminku wlać rosół , zagotować. Mąkę i 4 łyżki śmietany dokładnie wymieszać ze szczyptą soli oraz 1-2 łyżkami gorącego wywaru, wlać do zupy. Doprawić cukrem i solą. Udekorować . Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
Smacznego:)