Zupa gołąbkowa

Zupa gołąbkowa

 


Zdjęcie - Zupa gołąbkowa - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiZupa gołabkowa z pulpetami z mielonego udżca indyka. ja wybrałam czerwony ryż, ze wzgledu jego właściwości zdrowotnych. Możecie dać biały.

 

Składniki:

młoda kapusta

500 g mielonego udźca z indyka

1-2 łyżki koncentratu pomidorowego

1 l bulionu

cebula

1 łyżeczka czosnku granulowanego

lisć laurowy i kilka ziaren ziela angielskiego

pieprz mielony czarny

koperek

1,5 szklanki ugotowanego ryżu ( czas gotowania 25 minut)

olej

 

Przygotowanie:

Ugotować ryż i odcedzić. Chłodny ryż dodać do mielonego mięsa. Doprawić solą, czosnkiem i pieprzem. Wymieszać i uformować pulpety. W garnku na niewielkiej ilości oleju zeszklić cebulkę wlać bulion i włożyć pulpety i gotować kilka minut w międzyczasie dodać posiekaną kapustę, nakryć pokrywą i gotować 10 minut. Pod koniec dodać koncentrat pomidorowy i jeszcze gotować. Doprawić solą i pieprzem oraz koprem.

Kategorie przepisów