Zimowa jaglanka z owocami
Jaglanka to jedno z moich ulubionych zimowych śniadań. Aksamitna i przepyszna.
Do mojej jaglanki użyłam płatków jaglanych, dzięki nim jestem w stanie to danie przygotować naprawdę ekspresowo! :-)
Zimowa jaglanka z owocami
/ przepis własny, składniki dla 1 osoby/
- 3/4 szklanki płatków jaglanych
- 1 szklanka mleka (może być krowie lub roślinne)
- 1 szklanka wody
- mrożone maliny i jagody
- kilka plasterków banana
- odrobina syropu z agawy lub miodu
- szczypta kurkumy
- garstka uprażonych migdałów
Do garnka wlewam mleko wraz z wodą, dodaję odrobinę kurmumy i zagotowuję.
Wrzucam płatki i dokładnie mieszam. Gotuję na wolnym ogniu ok. 2 minut- odstawiam do napęcznienia.
Przekładam jaglankę do miseczki, dekoruję owocami, syropem z agawy i uprażonymi na suchej patelni płatkami migdałów.
Smacznego! :-)
Śledź mój profil na Facebooku i Instagramie!
______________________________♥_________________________