Ziemniaki faszerowane mięsem

Ziemniaki faszerowane  mięsem

Mięso w tej potrawie występuje w postaci sosu bolońskiego. Jeżeli mam  sos, przygotowany wcześniej to z tym daniem można uwinąć się bardzo szybko. Wystarczy podgotować ziemniaki, wydrążyć w nich dno  i nadziać mięsem. Danie składa się z niezbyt wyszukanych składników ale smakuje naprawdę dobrze.

Zdjęcie - Ziemniaki faszerowane  mięsem  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki: 

  • 60 dag sosu bolońskiego
  • 8 średnich ziemniaków
  • kawałek żółtego sera
  • natka pietruszki
  • sól, pieprz

Ziemniaki gotować w osolonej wodzie około 15 minut. Odcedzić, wystudzić, przekroić na pół. W każdej połówce wydrążyć środek za pomocą łyżeczki. Faszerować ziemniaki sosem bolońskim i układać je na blaszce. Wstawić ziemniaki do nagrzanego piekarnika i zapiekać około 20 minut w temperaturze 180 stopni. 5 minut przed końcem posypać każdego ziemniaka  startym serem. Podawać ze świeżo posiekaną natką pietruszki.

Smacznego:)

Kategorie przepisów