Ziemniaki faszerowane mięsem
Mięso w tej potrawie występuje w postaci sosu bolońskiego. Jeżeli mam sos, przygotowany wcześniej to z tym daniem można uwinąć się bardzo szybko. Wystarczy podgotować ziemniaki, wydrążyć w nich dno i nadziać mięsem. Danie składa się z niezbyt wyszukanych składników ale smakuje naprawdę dobrze.
Składniki:
- 60 dag sosu bolońskiego
- 8 średnich ziemniaków
- kawałek żółtego sera
- natka pietruszki
- sól, pieprz
Ziemniaki gotować w osolonej wodzie około 15 minut. Odcedzić, wystudzić, przekroić na pół. W każdej połówce wydrążyć środek za pomocą łyżeczki. Faszerować ziemniaki sosem bolońskim i układać je na blaszce. Wstawić ziemniaki do nagrzanego piekarnika i zapiekać około 20 minut w temperaturze 180 stopni. 5 minut przed końcem posypać każdego ziemniaka startym serem. Podawać ze świeżo posiekaną natką pietruszki.
Smacznego:)