Zebra

Zdjęcie - Zebra - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zebra - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zdjęcie - Zebra - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiSkładniki

  • 5 jaj
  • 200 ml wody
  • 200 ml oleju
  • 400 g mąki pszennej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 200 g cukru
  • kakao

Przygotowanie

Jaja ucieramy z cukrem na puch.

 

Dodajemy wodę, olej i mąkę z proszkiem do pieczenia.

 

Ciasto dzielimy na pół i do jednej połowy dodajemy kakao.

 

Wlewamy ciasto do foremki warstwami i pieczemy przez 40 minut w temperaturze 180 stopni C.

Przepisy z tych kategorii

Bułki orkiszowe z biboszem. Listopadowa piekarnia
1

Bułki orkiszowe z biboszem. Li…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit

Bułki z biboszem na drożdżach. Listopadowa Piekarnia
1

Bułki z biboszem na drożdżach.…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Bułki pszenne z biboszem
1

Bułki pszenne z biboszem

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Karpatka z żurawiną
1

Karpatka z żurawiną

Beti Beti
kruche babeczki

Ciasto orzechowe
1

Ciasto orzechowe

Patrycja Patrycja
Simply Food

Rogaliki drożdżowe  zero waste
1

Rogaliki drożdżowe zero waste

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Przepisy z tych kategorii

Orkiszowe pierogi z kapustą i pieczarkami. Fragment…

Orkiszowe pierogi z kapustą i…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Bułki pszenno-orkiszowe z ziarnami

Bułki pszenno-orkiszowe z ziar…

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Drożdżówki ze śliwkami

Drożdżówki ze śliwkami

Sprawdzona Kuchnia Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

Ciasto czekoladowo – kokosowe
1

Ciasto czekoladowo – kokosowe

napiecyku napiecyku
napiecyku

Prosty biszkopt
2

Prosty biszkopt

Ciastkożercy Ciastkożercy
Ciastkożercy

Racuchy z marchewki

Racuchy z marchewki

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit