Zapiekanka makaronowa II


Składniki (proporcje według uznania):
makaron :)
mięso mielone
koncentrat pomidorowy
2 pomidory
papryka
pieczarki
2-3 cebule
olej
przyprawy - sól, pieprz ziołowy, pieprz czarny, gotowe mieszanki przypraw albo co mam pod ręką
żółty ser
koperek i/lub natka pietruszki

Na oleju podsmażamy cebulkę, dokładamy mięso, pokrojone pomidory bez skórki i koncentrat. Smażymy ok. 20 minut, aż sos będzie jednorodny. Na drugiej patelni podsmażamy pieczarki.
Połowę ugotowanego makarony wrzucamy do naczynia do zapiekania, wykładamy sos, usmażone pieczarki, posypujemy papryką pokrojoną w kostkę. Przykrywamy drugą porcją makaronu i posypujemy serem i pietruszką lub koperkiem.

Nie zapominamy o przyprawach. Ja przyprawiam oddzielnie mięso i pieczarki.

Całość do piekarnika na ok. 25 minut.

Smacznego!

Kategorie przepisów

Podobne przepisy