zapachaniało pietruchą

Pietruszajka z lanymi kluskami

8 pietruszek

0,5 selera

1 cebula

porcja rosołowa

nać pietruszki

sól, pieprz do smaku

Warzywa umyć, obrać, wrzucić z porcją rosołową do gara. Zalać wodą i ugotować. Pietruszkę zmiksować na papkę, wrzucić ponownie do gara. Doprawić solą, pieprzem i drobno pokrojoną nacią pietruszki.

Kluski lane

1 jajko

3 łyżki mąki

szczypta soli

Jajko rozetrzeć widelcem, dodając powoli mąkę. Doprawić lekko solą. Ciasto ma mieć konsystencję lejącą. Ciasto możemy przelewać do zupy przez lejek lub widelec. Mają powstać delikatne kluseczki.

 

Przepisy z tych kategorii

Zupa z kurczaka i kukurydzy
1

Zupa z kurczaka i kukurydzy

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Kotlety drobiowe po parysku
1

Kotlety drobiowe po parysku

Beti Beti
kruche babeczki

Kaszotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem

Kaszotto z kurczakiem, marchew…

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Kaczka po tajsku z makaronem ryżowym

Kaczka po tajsku z makaronem r…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Ekspresowy kurczak teriyaki z ryżem

Ekspresowy kurczak teriyaki z…

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, brokułami i szpinakiem
1

Zapiekanka makaronowa z kurcza…

Patrycja Patrycja
Simply Food

Przepisy z tych kategorii

Tagliatelle z białymi szparagami, truflą i parmezanem. Hedonistyczny maj!

Tagliatelle z białymi szparaga…

Amber Amber
Kuchennymi drzwiami

Kaszotto z kurczakiem, marchewką i groszkiem

Kaszotto z kurczakiem, marchew…

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Kotlety jajeczne z dodatkiem ryżu

Kotlety jajeczne z dodatkiem r…

Sprawdzona Kuchnia Sprawdzona Kuchnia
Sprawdzona Kuchnia

Słoneczna paella z owocami morza – inspirowana Art Food Bazar

Słoneczna paella z owocami mor…

Krakowgotuje Krakowgotuje
Kraków gotuje!

Sałata rzymska z boczkiem i serem pleśniowym

Sałata rzymska z boczkiem i se…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Tarta ze szparagami na cieście francuskim
1

Tarta ze szparagami na cieście…

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!