zapachaniało pietruchą

Pietruszajka z lanymi kluskami

8 pietruszek

0,5 selera

1 cebula

porcja rosołowa

nać pietruszki

sól, pieprz do smaku

Warzywa umyć, obrać, wrzucić z porcją rosołową do gara. Zalać wodą i ugotować. Pietruszkę zmiksować na papkę, wrzucić ponownie do gara. Doprawić solą, pieprzem i drobno pokrojoną nacią pietruszki.

Kluski lane

1 jajko

3 łyżki mąki

szczypta soli

Jajko rozetrzeć widelcem, dodając powoli mąkę. Doprawić lekko solą. Ciasto ma mieć konsystencję lejącą. Ciasto możemy przelewać do zupy przez lejek lub widelec. Mają powstać delikatne kluseczki.

 

Przepisy z tych kategorii

Zupa z kurczaka i kukurydzy
1

Zupa z kurczaka i kukurydzy

Mirabelka Mirabelka
Mirabelkowy blog

Kotleciki drobiowe w mące ryżowej

Kotleciki drobiowe w mące ryżo…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Makaron ze szparagami, cukinią i mascarpone

Makaron ze szparagami, cukinią…

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Gofry
2

Gofry

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Domowy budyń
1

Domowy budyń

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Wytrawne babeczki z brokułem i fetą
1

Wytrawne babeczki z brokułem i…

figmara figmara
figowe smaki

Przepisy z tych kategorii

Gulasz z selerem naciowym, fasolką i chorizo
1

Gulasz z selerem naciowym, fas…

Beti Beti
kruche babeczki

Sałatka „Kwitnący bez”

Sałatka „Kwitnący bez”

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Zupa ze szparagami Braci Budnik
2

Zupa ze szparagami Braci Budni…

Beti Beti
kruche babeczki

Wytrawne babeczki z brokułem i fetą
1

Wytrawne babeczki z brokułem i…

figmara figmara
figowe smaki

Surówka z młodej kapusty z sosem słodko-pikantnym

Surówka z młodej kapusty z sos…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Kokosowa botwinka

Kokosowa botwinka

burczymiwbrzuchu burczymiwbrzuchu
burczymiwbrzuchu