za górami ,za lasami
mieszkała babcia Małgorzata z wnuczętami. Całymi dniami gotowała i coś dla mnie wyczarowała:))))
Przepis jest od pewnej babci, która zagląda na mojego bloga.
Pasztet z wątróbkami drobiowymi
0,5 kg boczku surowego
0,5 kg szynki wieprzowej
25 dag wątróbek drobiowych
1 marchewka
1 pietruszka
1 seler
1 cebula
1 ząbek czosnku
1 bułka
2 jajka
olej
sól, pieprz, papryka, wegeta, gałka muszkatałowa, majeranek
Pokrojone mięso i warzywa wrzucić na patelnię z niewielką ilością tłuszczu. Dusić do miękkości. Bułkę namoczyć w wodzie. Przesmażone mięso i warzywa przekręcić przez maszynkę 3 razy. Namoczoną bułkę również przekręcić. Dodać jajka i wymieszać. Doprawić do smaku przyprawami. Formę wysmarować oliwą i piec w 180 st. przez 1 godzinę, do zrumienienia powierzchni.