Wrapy z tuńczykiem i warzywami

Wrapy z tuńczykiem i warzywami
Zdjęcie - Wrapy z tuńczykiem i warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (120 g po odcieku)
  • 1 czerwona papryka
  • 1 cebulka dymka
  • 2 łyżki łuskanego słonecznika
  • 1 łyżka oleju Vita rzepakowego z dodatkiem lnianki
  • 150 g naturalnego serka kanapkowego
  • 40 g kukurydzy konserwowej (waga po odcieku)
  • sól
  • pieprz do smaku
  • 2 pszenne tortille
  • 1 miniaturowa sałata rzymska
Zdjęcie - Wrapy z tuńczykiem i warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przygotowanie:

Krok 1

Paprykę umyj i pokrój w niedużą kostkę. Cebulę i szczypior drobno posiekaj. Tuńczyka i kukurydzę odcedź.

Zdjęcie - Wrapy z tuńczykiem i warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krok 2

Odsączonego tuńczyka przełóż do miski, dodaj pokrojone warzywa: paprykę, cebulę, szczypior i pestki słonecznika. Wlej łyżkę oleju rzepakowego Vita z dodatkiem lnianki i wymieszaj. Dodaj serek kanapkowy i odsączoną kukurydzę. Dopraw masę do smaku solą i sporą ilością czarnego pieprzu. Wymieszaj do połączenia.

Zdjęcie - Wrapy z tuńczykiem i warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Krok 3

Na każdym placku rozsmaruj ¼ nadzienia z tuńczyka, przykryj farsz 2 liśćmi sałaty, a następnie zwiń ciasno, formując wrapy. Gotowe roladki przekrój ostrym nożem na pół.

Zdjęcie - Wrapy z tuńczykiem i warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Liczba porcji: 2

Czas przygotowania: 15 minut

Okazja: przekąska, kolacja

Poziom trudności: bardzo łatwe

Zdjęcie - Wrapy z tuńczykiem i warzywami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów