Wrapy z tuńczykiem i warzywami
Składniki:
- 1 puszka tuńczyka w sosie własnym (120 g po odcieku)
- 1 czerwona papryka
- 1 cebulka dymka
- 2 łyżki łuskanego słonecznika
- 1 łyżka oleju Vita rzepakowego z dodatkiem lnianki
- 150 g naturalnego serka kanapkowego
- 40 g kukurydzy konserwowej (waga po odcieku)
- sól
- pieprz do smaku
- 2 pszenne tortille
- 1 miniaturowa sałata rzymska
Przygotowanie:
Krok 1
Paprykę umyj i pokrój w niedużą kostkę. Cebulę i szczypior drobno posiekaj. Tuńczyka i kukurydzę odcedź.
Krok 2
Odsączonego tuńczyka przełóż do miski, dodaj pokrojone warzywa: paprykę, cebulę, szczypior i pestki słonecznika. Wlej łyżkę oleju rzepakowego Vita z dodatkiem lnianki i wymieszaj. Dodaj serek kanapkowy i odsączoną kukurydzę. Dopraw masę do smaku solą i sporą ilością czarnego pieprzu. Wymieszaj do połączenia.
Krok 3
Na każdym placku rozsmaruj ¼ nadzienia z tuńczyka, przykryj farsz 2 liśćmi sałaty, a następnie zwiń ciasno, formując wrapy. Gotowe roladki przekrój ostrym nożem na pół.
Liczba porcji: 2
Czas przygotowania: 15 minut
Okazja: przekąska, kolacja
Poziom trudności: bardzo łatwe