Wrapy z hummusem, halloumi i czerwoną kapustą

Wrapy z hummusem, halloumi i czerwoną kapustą

Zdjęcie - Wrapy z hummusem, halloumi i czerwoną kapustą - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Ser halloumi warto zawsze mieć w lodówce - można przygotować z niego wiele "awaryjnych" dań. Dzisiejszy przepis na pełnoziarniste wrapy łatwo dowolnie modyfikować, w zależności od tego, jakie warzywa ma się w domu. Ważne, by powstało kolorowe, pełne smaku i wartości odżywczych danie.

Wrapy z hummusem, czerwoną kapustą i halloumi
- 20g pestek dyni
- 1 łyżeczka nasion kuminu
- 1/4 małej czerwonej kapusty
- 1 mała papryka
- 1 łyżka białego octu winnego
- świeżo mielony pieprz
- 225g sera halloumi
- 3 tortille pełnoziarniste
- 300g hummusu (np. z tego przepisu)
- garść roszponki lub rukoli

1) Pestki dyni i kumin wsypać na mocno rozgrzaną patelnię i prażyć, często mieszając, aż zaczną strzelać.
2) Przestudzić i wymieszać z poszatkowaną kapustą, pokrojoną w paski papryką, octem winnym i pieprzem.
3) Halloumi pokroić w 9 plastrów i usmażyć na złoto.
4) Podgrzać tortille, przełożyć na talerze, posmarować hummusem i rozłożyć na nim kapustę z papryką, halloumi i roszponkę.

Przepis stąd.

Czas przygotowania: 15 minut
Liczba porcji: 3

Kategorie przepisów