Wrapy z hummusem, halloumi i czerwoną kapustą
 
             
 
 Ser halloumi warto zawsze mieć w lodówce - można przygotować z niego wiele "awaryjnych" dań. Dzisiejszy przepis na pełnoziarniste wrapy łatwo dowolnie modyfikować, w zależności od tego, jakie warzywa ma się w domu. Ważne, by powstało kolorowe, pełne smaku i wartości odżywczych danie. 
Wrapy z hummusem, czerwoną kapustą i halloumi
 - 20g pestek dyni
 - 1 łyżeczka nasion kuminu
 - 1/4 małej czerwonej kapusty
 - 1 mała papryka
 - 1 łyżka białego octu winnego
 - świeżo mielony pieprz
 - 225g sera halloumi
 - 3 tortille pełnoziarniste
 - 300g hummusu (np. z tego przepisu)
 - garść roszponki lub rukoli
 
 1) Pestki dyni i kumin wsypać na mocno rozgrzaną patelnię i prażyć, często mieszając, aż zaczną strzelać.
 2) Przestudzić i wymieszać z poszatkowaną kapustą, pokrojoną w paski papryką, octem winnym i pieprzem.
 3) Halloumi pokroić w 9 plastrów i usmażyć na złoto.
 4) Podgrzać tortille, przełożyć na talerze, posmarować hummusem i rozłożyć na nim kapustę z papryką, halloumi i roszponkę.
 
 Przepis stąd.
 
 Czas przygotowania: 15 minut
 Liczba porcji: 3
 
            