Wołowina z warzywami

Wołowina z warzywami

Wołowina z warzywami

70 dag wołowiny

3 marchewki

3 pietruszki

1 por

3 listki laurowe

sól, pieprz do smaku

olej

Mięso umyć, pokroić w plastry, przesmażyć z dwóch stron na rozgrzanym oleju.

Marchewkę i pietruszkę obrać, umyć, zetrzeć na tarce o grubym sicie. Pora oczyścić, odciąć zieloną część, pokroić w talarki. Wszystkie warzywa wymieszać.

Do gara nalać 1/2 szklanki oleju. Ułożyć warstwami:

-warzywa

-mięso

-warzywa

-mięso

-warzywa

Dodać listki laurowe i skropić dodatkowo olejem. Prużyć na małym ogniu, co jakiś czas mieszając dużą łychą. Gdy mięso będzie kruche, doprawić solą i pieprzem do smaku.

 

 

Kategorie przepisów