Wiśniówka

Wiśniówka

1 kg wiśni

80 dag cukru

0,5 litra spirytusu

0,5 litra czystej wódki

 

Wiśnie umyć, wydrylować. Zasypać cukrem, odstawić na 2 doby tak, żeby wiśnie puściły sok. Co jakiś czas przemieszać łyżką. Następnie zalać wódką i spirytusem. Odstawić na długie tygodnie. Po około 2 miesiącach wiśnie wyjąć a resztę przelać przez gazę lub filtr do kawy.

Owoce świetnie nadają się do ciast z kremem.

 

 

 

 

Zdjęcie - Wiśniówka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Wiśniówka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Wiśniówka - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

Kategorie przepisów