Wiosenne ziemniaczki

Wiosenne ziemniaczki


Spring potatoes.
Zdjęcie - Wiosenne ziemniaczki. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
U nas dzisiaj piękne słońce. Ta prawdziwie wiosenna aura rozleniwiła mnie i przywołała smaki lata. Stąd taki lekki obiadek, bo o linię trzeba zadbać, a ponieważ Smakowita Pajda zaskoczyła mnie swoim zdrowym składem ,sprzyjającym diecie, a zarazem doskonałym smakiem, wykorzystałem ją jako szybką okrasę do ziemniaczków. Pięknie stopiła się na gorących ziemniaczkach ,nadając im błysku oraz ziołowego smaku i aromatu , prawdziwa wiosenna frajda .
Zdjęcie - Wiosenne ziemniaczki. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki: 3 średnie ziemniaki, 3 cieniutkie marchewki, najlepiej młode, 3 małe łyżeczki Smakowita Pajda - smalczyk roślinny z ziołami ogrodowymi, kiełki brokułu, sól, 2 plasterki boczku
Wykonanie: Za pomocą wycinaka gniazd nasiennych wydrążyć tunel w ziemniakach i obrać je. Marchewki ostrugać i wsunąć w tunel. Czas gotowania marchewki i ziemniaków jest podobny. Można ugotować je razem w osolonej wodzie. Uważać ,żeby ziemniaczków nie rozgotować. Wyjąć z wody ,ułożyć na kiełkach brokułu. Na każdy ziemniak nałożyć łyżeczkę smalczyku roślinnego z ziołami ogrodowymi. Podać z usmażonym na patelni grillowej plastrami boczku. Tak przygotowany kartofel ,to już pommes (fr.ziemniak), który doda splendoru każdej potrawie.
Zdjęcie - Wiosenne ziemniaczki. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Przepis bierze udział w konkursie - “Smakowita Pajda to kulinarna frajda!", którego sponsorem są ZT Kruszwica S.A. producent smalczyku roślinnego Smakowita Pajda.

Kategorie przepisów