Wiosenne sniadanie
Zauwazylam, ze zawsze na wiosne, a szczegolnie im blizej Swiat Wielkanocnych, spozywamy zwiekszona ilosc jajek. Jemy je pod rozna postacia gotowane, smazone, sadzone itp. Faworytem jednak jest nasza ulubiona pasta jajeczna idealna do kanapek na sobotnie czy niedzielne sniadanie. Oczywiscie podstawa tej prostej, wrecz banalnej pasty sa jajka, ale juz to co doloze do nich jeszcze zalezy od mojego nastroju. Lubie za kazdym razem doprawic ja inaczej, uzywajac innego zestawu przypraw. Dzis bylo dosc klasycznie, nie znaczy jednak, ze smakowalo gorzej niz zwykle.
Pasta jajeczna
skladniki:
- 4 jajka ugotowane na twardo
- szczypiorek
- majonez
- odrobina musztardy
- sol, pieprz
- mielona papryka chili
wykonanie:
Ugotowane jajka z dodatkiem majonezu i musztardy muksujemy. Ilosc majonezu i musztardy zalezy od Waszych upodoban. Do zmiksowanych jajek dodajemy posiekany szczypiorek i przyprawiamy do smaku sola, pieprzem i chili.
Smacznego!.