Wiosenna zupa z cukinii

Wiosenna zupa z  cukinii

Zdjęcie - Wiosenna zupa z  cukinii  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

2 cukinie

2 pomidory

cebula

2-3 ząbki czosnku

oliwa do smażenia

sól i pieprz do smaku

oregano

liść laurowy

ok pół litra rosołu drobiowego albo wegetariańskiego - można też dolać wody

natka pietruszki albo kolendry

Na oliwie podsmażyłam posiekany czosnek i cebulę. Dodałam pokrojoną w kostkę cukinię - wymieszałam, podsmażyłam chwilę. Następnie dodałam pomidory - bez skóry, pokrojone w kostkę. Dodałam przyprawy. Podsmażyłam, zmniejszyłam ogień i dusiłam na bardzo małym aż warzywa zmiękły. Zalałam całość rosołem i zagotowałam - następnie na małym ogniu gotowałam ok 20 minut. Na koniec dodałam posiekanej natki. Gotowe.

Kategorie przepisów