Wegeteriański pasztet z pieczarek
Coś innego bezmięsnego ale równie dobrego. Pasztet z pieczarek z odrobiną czosnku, wspaniały na kanapki czy zakąskę . Prosty w zrobieniu a tyle radości z jedzenia :)
Wegeteriański pasztet z pieczarek
składniki
30 dag pieczarek
4 ząbki czosnku
1 cebula
2 łyżki masła
sól, pieprz
1 bułka biała
2 jajka
1 szklanka mleka
foremka do pieczenia
Pieczarki kroimy na kawałki , cebulę siekamy . Podsmażamy na maśle , doprawiamy solą i pieprzem. Bułkę moczymy w mleku . Odciskamy. Mielimy wszystko maszynką do mielenia mięsa. Dodajemy jajka .Dokładnie mieszamy. Masę dajemy do foremki. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni pieczemy ok 35 min zależy od wysokości foremki.