Wegetariański smalec
Przepis na ten pyszny smalec znalazłam w specjalnym wydaniu" Pani domu" z ...1998 roku, a pdała go redaktor naczelna miesięcznika "Sekrety serca". Polecam gorąco. Jest rewelacyny, smakuje każdemu, a poza tym jest zdrowszy od wytopionego ze słoniny.
Składniki:
250 g Planty
duża cebula
jabłko
łyzka oleju
garść majeranku
sos sojowy
kostka wędzonego tofu
sól, pieprz
Tofu pokroić w małą kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać posiekana cebulę i starte jabłko. Wszystko skropić sosem sojowym i znów podsmazyć. Dodać ppkruszoną Plantę i wymieszać. dosypać majeranek. ciągle mieszając, doprawić solą i pieprzem. Zlać do naczynia z kamionki i odstawić do zastygnięcia.
Jest to moja ostatnia propozycja w ramach zabawy
Smacznego!