Wątróbka z jabłkiem
Wiele osób nie może jeść wątróbki i nie mam zamiaru ich przekonywać bo ja np. nie przełknęłabym ozorków czy móżdżku a niektórzy się zachwycają ale ci co znaja smak wątróbki wiedzą, że połączenie jej z jabłkiem daje świetny efekt. Drobiowa wątróbka jest delikatna i mięciutka i smakuje po prostu wspaniale. Jedyną jej wadą jest to, że chyba jest najmniej fotogeniczną potrawą jaką znam.
Składniki:
- 0,5 kg watrobki drobiowej
- 2 jablka
- 1 cebula
- 3 lyżki mąki pszennej
- łyżeczka majeranku
- sól, pieprz
- oliwa do smażenia
Wątróbkę umyć i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać tłuszcz i wrzucić wątrobkę. Smażyć chwilę. Cebulkę pokroić w paseczki i dodać do watrobki. Jablka pokroić w ósemki. Wrzucić do wątróbki , dodać również przyprawy. Poddusić chwilę do miękkości. Na koniec posolić.
Smacznego:)