Wątróbka z jabłkiem

Wątróbka z  jabłkiem

Wiele osób nie może jeść  wątróbki i nie mam zamiaru ich przekonywać bo ja np. nie przełknęłabym ozorków czy móżdżku a niektórzy się zachwycają ale ci co znaja smak wątróbki wiedzą, że połączenie jej z jabłkiem daje świetny efekt. Drobiowa wątróbka jest delikatna i mięciutka  i smakuje po prostu wspaniale. Jedyną jej wadą  jest to, że  chyba jest  najmniej fotogeniczną potrawą jaką znam.

Zdjęcie - Wątróbka z  jabłkiem  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 0,5 kg watrobki drobiowej
  • 2 jablka
  • 1 cebula
  • 3 lyżki mąki pszennej
  • łyżeczka majeranku
  • sól, pieprz
  • oliwa do smażenia

Wątróbkę umyć i obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać tłuszcz i wrzucić wątrobkę. Smażyć chwilę.  Cebulkę pokroić w paseczki i  dodać do watrobki. Jablka pokroić w ósemki. Wrzucić do wątróbki , dodać również przyprawy. Poddusić chwilę do miękkości. Na koniec posolić.

Smacznego:)

Kategorie przepisów