Wątróbka w sosie żurawinowym

Wątróbka w sosie żurawinowym
Zdjęcie - Wątróbka w sosie żurawinowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 30
  • Czas przygotowania: 10minuty
  • Czas gotowania: 20minuty

Odważne połączenie owoców z wątróbką. Zestaw z jabłkiem zna chyba każdy, a ja dzisiaj proponuję kwaśną żurawinę. Nietypowe, oryginalne, warto czasami sięgnąć po coś innego:)

Składniki Instrukcje

Wątróbkę namoczyć w mleku, odstawić na 1 godzinę. Po tym czasie odlać mleko a wątróbkę obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej, układać wątróbkę i smażyć kilka minut z każdej strony. Zdjąć wątróbkę z patelni. Na ten sam tłuszcz wrzucić pokrojoną cebulę i smażyć kilka minut. Dodać żurawinę i wlać wino. Dusić kilka minut, aż wino się zredukuje ale żurawina nie powinna się rozpadać. Przyprawić do smaku solą  i pieprzem oraz majerankiem. Ewentualnie dodać 1 łyżkę miodu. Przełożyć wątróbkę do sosu i delikatnie wymieszać.

Smacznego:)

Zdjęcie - Wątróbka w sosie żurawinowym - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów