Wafle z masą i bakaliami

Zdjęcie - Wafle z masą i bakaliami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Te wafle zrobiłam przez tak jakby przypadek...zostało mi masy , którą nadziewałam orzeszki, dodałam tylko różnych bakalii i wystarczyło tylko 2 wafle tortowe...Podaję przepis na masę , ale trudno mi powiedzieć na ile jej wystarczy do przełożenia wafli..u mnie za dużo jej nie zostało ..zresztą widać to na zdjęciu..im będzie więcej masy tym będzie grubszy wafel..można użyć też więcej wafli .

  • 1 kostka margaryny
  • 1 szkl. cukru
  • 1/2 szkl.mleka
  • około 2 szkl. mleka w proszku
  • 2 łyżki kakao
  • różne bakalie
  • 2 wafle tortowe

Mleko z cukrem, margaryną, kakao zagotować.Dodać mleko w proszku, zmiksować .Dodać bakalie i wymieszać. Zostawić do lekkiego wystygnięcia, następnie przełożyć tą masą wafle.Odłożyć do zastygnięcia.

Zdjęcie - Wafle z masą i bakaliami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Przepisy z tych kategorii

Ciasto wiśniowa fantazja

Ciasto wiśniowa fantazja

ilovebake ilovebake
I Love Bake

Blok czekoladowy z herbatnikami i bakaliami
24

Blok czekoladowy z herbatnikam…

duszek duszek
Potrawy regionalne

Fale Dunaju
8

Fale Dunaju

Majana Majana
Majanowe pieczenie

Piernik z kremem i powidłem śliwkowym
1

Piernik z kremem i powidłem śl…

Beti Beti
kruche babeczki

Koktajl piernikowy z płatkami owsianymi
1

Koktajl piernikowy z płatkami…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Budyń kokosowo-jabłkowy

Budyń kokosowo-jabłkowy

figmara figmara
figowe smaki

Przepisy z tych kategorii

Piernik z kremem i powidłem śliwkowym
1

Piernik z kremem i powidłem śl…

Beti Beti
kruche babeczki

Chleb dyniowy

Chleb dyniowy

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Śledzik pod pierzynką

Śledzik pod pierzynką

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Paluchy chlebowe z czarnuszką
2

Paluchy chlebowe z czarnuszką

Marcepanowa kuchnia Marcepanowa kuchnia
Marcepanowa kuchnia

Włoska babka Panettone

Włoska babka Panettone

napiecyku napiecyku
napiecyku

Chrupiące batoniki migdałowe z amarantusem i czekoladą

Chrupiące batoniki migdałowe z…

Tyna Tyna
In cooking we trust