Wafle wiśniowo - kokosowe

Wafle wiśniowo -  kokosowe

Kupiłam niedawno puszkę masy kokosowej i zastanawiałam się co  z nią zrobić. Mało ostatnio piekę i raczej ciasta żadnego nie przewidywałam ale wafle to co innego. Żeby nie były zbyt słodkie przełożyłam dżemem wiśniowym i gotowe. Szybko powstały i szybko zniknęły:)

Zdjęcie - Wafle wiśniowo -  kokosowe  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • paczka wafli tortowych
  • puszka kajmakowej masy kokosowej
  • pół kostki masła
  • mały słoiczek dżemu wiśniowego

Utrzeć masło z masą kokosową. Przełożyć wafle, co drugi lub trzeci wafel posmarować dżemem. Odstawić do zastygnięcia, można obciążyć lekko, aby wafle szybciej się skleiły (zwłaszcza rogi).

Smacznego:)

Kategorie przepisów