Wafelki espresso

Wafelki  espresso

Od pewnego czasu mam fazę na kawowe smaki. W związku z tym postanowiłam przerobić stary przepis na ulubione wafle z mlekiem w proszku i zamiast kakao dodałam kawę instant. Wafle wyszły w smaku dokładnie takie jak sobie wyobrażałam i na chwilę zaspokoiły moją potrzebę kawową.

Zdjęcie - Wafelki  espresso - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 1 margaryna
  • 1/2 szklanki mleka
  • 1 szklanka cukru
  • 2 szklanki mleka w proszku
  • ok. 3 łyżek kawy rozpuszczalnej instant
  • wafle, ok. 5 sztuk

Margarynę z cukrem, mlekiem i kawą zagotować w rondelku. Odstawić na 10 minut. Po tym czasie dodać mleko w proszku i dokładnie wymieszać, aby nie było grudek, można to zrobić mikserem. Jeżeli masa jest za rzadka można dodać trochę więcej mleka w proszku ale im masa jest zimniejsza tym gęściejsza. Smarować wafle na drobną kratkę.

Smacznego:)

Kategorie przepisów