Ulubione ciasto Dagmary

Ulubione ciasto Dagmary

Zwykłe, czekoladowe, mięciutkie i pięknie pachnące. Dagmara zjadła 3/4 blaszki, co prawda małej ale jednak!!!

Dagmara na zdrowie! I specjalnie dla Ciebie ten przepis ?

Zdjęcie - Ulubione ciasto Dagmary - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ulubione ciasto Dagmary

Porcja: mała blaszka 20 x 20 cm

Składniki:

1/2 szklanki oleju kokosowego/ masła

2 łyżki kakao

5 łyżek miodu

2 jajka

3 łyżki maślanki

2 szklanki mąki pszennej

1  łyżeczka sody

szczypta soli

garść białej czekolady (połamanej na drobne kawałki)

Sposób przygotowania:

Nastaw piekarnik na 190° C.

Mniejszą blaszkę wyłóż papierem do pieczenia.

W mniejszym garnku podgrzewaj do całkowitego rozpuszczenia olej kokosowy, kakao i miód. Zagotuj krótko i odstaw z ognia.

W dużej misce wymieszaj jajka, maślankę i powoli wmieszaj kakaową mieszankę. Dodaj mąkę, sodę, sól. Wymieszaj i powrzucaj kawałki białej czekolady.

Wylej na blaszkę i piecz około 20 minut, lub do wyciągnięcia suchego patyczka.

SMACZNEGO

Zdjęcie - Ulubione ciasto Dagmary - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ulubione ciasto Dagmary

Zdjęcie - Ulubione ciasto Dagmary - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Ulubione ciasto Dagmary

Kategorie przepisów