Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym

Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym
Udka w sosie grzybowo-pieczarkowym wspaniały smakowity obiadek

składniki

4 szt udka,
2 łyżki olej kujawski,
2 szt kostka grzybowa,
20 dag pieczarki,
1 szt cebula,
1 ząbek czosnek,
1 łyżeczka papryka słodka,
1 łyżka mąka

Udka myjemy ,solimy doprawiamy papryką czerwoną słodką . Na patelni rozgrzewamy olej smażymy na nim udka na złoto z dwóch stron. Dodajemy wyciśnięty czosnek , pokrojoną cebulę .Smażymy dodajemy pokrojone pieczarki . Kruszymy kostkę grzybową smażymy . Dolewamy wodę i dusimy dalej. Dodajemy drugą kostkę warzywną dusimy do miękkości mięsa. zaciągamy mąką .



Kategorie przepisów