Ucierane z truskawkami

Ucierane z truskawkami

Dziś mam dla Was kolejny przepis na ucierane ciacho z truskawkami. W jeszcze innym wydaniu niż poprzednie. Ciasto jest miękkie , delikatne , ale nie tak wysokie jak poprzednie.

Absolutnie nic nie stoi , żeby zrobić je na mniejszej blasze – wtedy wyjdzie wyższe!

Śmiało możecie zrobić również z innymi owocami!

 Zdjęcie - Ucierane z truskawkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

SKŁADNIKI:

( 30×24  )

* mąka – 1,5 szkl

* jajko – 4 szt

* olej – 1/4 szkl

* ocet – 1 łyżka

* woda – 2 łyżki

* proszek do pieczenia – 2 łyżeczki

* truskawki – 500 g

* cukier – ok. 3/4 szkl

SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:

Jajka ubijamy z cukrem.

Dodajemy olej , ocet i wodę – cały czas miksujemy.

Wsypujemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i mieszamy na najmniejszych obrotach.

Wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i układamy przekrojone na pól truskawki.

Wkładamy do nagrzanego na 180C piekarnika na ok. 40-45 minut.

Posypujemy obficie cukrem pudrem!

Zdjęcie - Ucierane z truskawkami - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów