Twaróg. Suszone pomidory. Pasta.

Twaróg. Suszone pomidory. Pasta.

Zdjęcie - Twaróg. Suszone pomidory. Pasta. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Ostatnio była pasta rybna, swoją drogą bardzo nam smakowała. Dziś dla odmiany będzie pasta do kanapek tyle, że na bazie twarogu. Jeśli ktoś ma ku temu warunki proponuję zrobić twaróg samodzielnie. Pracy nie ma przy tym dużo, a smak zdecydowanie lepszy.
Zdjęcie - Twaróg. Suszone pomidory. Pasta. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Można też z powodzeniem użyć kupionego twarogu, ważne by był dobrej jakości. Do tego kilka dodatków i pasta gotowa. Małym nakładem pracy zyskujemy alternatywę do wędlin i żółtych serów ze sklepu. Przy odrobinie wyobraźni pastę można spożytkować nie koniecznie do kanapek.
Zdjęcie - Twaróg. Suszone pomidory. Pasta. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Pasta twarogowo -pomidorowa składniki:

  • 250 g twarogu półtłustego
  • 1 gałązka świeżej bazylii
  • 8 kawałków suszonych pomidorów z zalewy
  • mały ząbek czosnku
  • sól, pieprz do smaku
  • chilli w proszku
Wykonanie: Suszone pomidory miksujemy z bazylia i czosnkiem. Dodajemy twaróg i jeszcze raz miksujemy do uzyskania gładkiej pasty. Doprawiamy do smaku solą, pieprzem i chilli.

Zdjęcie - Twaróg. Suszone pomidory. Pasta. - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów