Truskawkowy sernik na zimno

Truskawkowy sernik na  zimno

 

 

 

 

Zdjęcie - Truskawkowy sernik na  zimno  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

składniki na sernik:

3 serki homogenizowane waniliowe

1 galaretka truskawkowa

250 ml śmietany kremówki

3 łyżki cukru pudru

2 łyżki żelatyny

truskawki

Galaretkę truskawkową przygotować w/g wskazówek na opakowaniu, dodać dwie łyżki żelatyny, wymieszać, odstawić do lekkiego stężenia. Śmietanę  z cukrem pudrem ubić na puszystą masę. Stopniowo dodawać serki homogenizowane stale mieszając (niskie obroty). Tężejącą galaretkę wlać do masy serowej i wymieszać.

 

składniki na spód:

3 jajka

3 łyżki mąki

3 łyżki cukru

Jajka ubić z cukrem na puszystą masę a następnie dodać po jednej łyżce mąki i delikatnie wymieszać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 st. i upiec.


Na wystudzony biszkopt położyć połówki truskawek a następnie wlać sernikową masę. Odstawić do stężenia, udekorować truskawkami.

Truskawki możemy zastąpić brzoskwiniami, morelami, ananasem i odpowiedną smakowo galaretką.





 

 

 

Zdjęcie - Truskawkowy sernik na  zimno  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zdjęcie - Truskawkowy sernik na  zimno  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kategorie przepisów