Tropikalna granola

Tropikalna granola
Na śniadanie, do pracy, na przekąskę.. zdrowa i zawsze pod ręką ;)
Wystarczy zrobić jej większą ilość i umieścić w ładnym pojemniczku lub słoiczku.
Można przechowywać do 7 dni.

Zdjęcie - Tropikalna granola - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:


szklanka płatków owsianych
0,5 szklanki płatków jęczmiennych
szklanka mieszanki różnych orzechów
0,5 szklanki wiórków kokosowych
2 łyżki oleju kokosowego
2 łyżki miodu
kawałki suszonego mango lub ananasa


Przygotowanie:


Wszystkie składniki oprócz owoców suszonych zmieszać ze sobą (olej i miód powinny być płynne)
Rozłożyć mieszankę na blaszce i piec ok 20min, tak, aby była lekko brązowa.
Wystudzić i wmieszać suszone owoce.
Zamknąć w pojemniczku.


Smacznego :)

Kategorie przepisów