Tosty z owocami i miodem
- Wynik: 10
- Czas przygotowania: 5minuty
- Czas gotowania: 5minuty
Najlepszy sposób na odświeżenie starego pieczywa. Można użyć chleba, bułki ale najlepsza jest chałka. Utopione w jajku, usmażone na maśle polane miodem i posypane owocami i chrupiącymi płatkami migdałów. Mega pyszne. I mówi to osoba, która nie przepada za śniadaniami na słodko:)
Składniki- dowolne pieczywo - kilka kromek
- jajka - 1 szt.
- mleko - 2-3 łyżki
- sól - 1 szczypta
- masło - do smażenia
- miód - do polania
- dowolne owoce - do posypania
- płatki migdałowe - do posypania
Jajko rozbełtać z solą i mlekiem. Maczać pieczywo i układać na rozgrzanym maśle. Smażyć na rumiano z każdej strony. Podawać polane miodem. Posypać ulubionymi owocami i płatkami migdałowymi.
Smacznego:)