Tołpyga w occie

Tołpyga w occie
Zdjęcie - Tołpyga w occie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Zawieruszony przepis..ale teraz akurat się przyda..na wigilię można zrobić taką rybkę..u mnie w zalewie octowej jest tołpyga, ale oczywiście można użyć i innej ryby..
  • dowolna ryba - u mnie tołpyga
  • przyprawa do ryb
  • 1/3 szkl.octu
  • 2 szkl.wody
  • ziele angielskie
  • pieprz ziarnisty
  • liść laurowy
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 2 łyżki cukru
  • 2 cebule
Rybę pokroić w kawałki, obtoczyć w mące z dodatkiem przyprawy do ryb.Usmażyć z obu stron na oleju.Ocet, wodę i resztę dodatków gotować 2-3 minuty. Usmażone i wystudzone ryby ułożyć w naczyniu i zalać wystudzoną zalewą. Odstawić w chłodne miejsce na 2-3 dni.
Zdjęcie - Tołpyga w occie - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów