Tatar ze śledzia

Tatar ze  śledzia
Zdjęcie - Tatar ze  śledzia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
  • Wynik: 10
  • Czas przygotowania: 10minuty
  • Czas gotowania: -minuty

O tatarze ze śledzia myślałam już od jakiegoś czasu jednak zmobilizował mnie dopiero przepis Karola Okrasy. Wołowego tatara nie jadam, ponieważ nie przełknę surowego mięsa natomiast tatar śledziowy ma chyba tyle z nim wspólnego, co nic. Jest to raczej sałatka ze śledzia. Oczywiście bardzo dobra, wyrazista, orzeźwiająca, ale sałatka. Doskonała na przystawkę.

Źródło: Ryby są super

Składniki Instrukcje

Płaty śledziowe umyć, osuszyć, pokroić w kostkę. Pokrojone śledzie przełożyć do miski, dodać skórkę i sok z limonki, dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki. Cebulę, ogórki,  papryczkę chili  pokroić w kostkę, przełożyć do śledzia, dodać posiekany koperek. Następnie dodać musztardę, miód, oliwę, przyprawić do smaku solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. Przed podaniem dobrze schłodzić.

Smacznego:)

Zdjęcie - Tatar ze  śledzia - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów