Tagiatelle z chilli, imbirem, i cytryną
Te trzy składniki są bardzo ważne w przypadku tego dania. Są dobrze wyczuwalne i ze zwykłego makaronu czynią to danie wyjątkowym. Zupełnie jak w przypadku aglio olio e peperoncino.
Składniki:
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 3 ząbki czosnku
- 1.4 czerwonej papryczki chilli
- 1 łyżeczka startego świeżego imbiru
- 5 łyżek gęstej śmietany kremówki
- sól
- 350 g makaronu tagiatelle
- 1 łyżeczka skórki z cytryny
Tagiatelle ugotować al dente w osolonej wodzie. W tym czasie przygotować sos. Na patelni rozgrzać oliwę, dodać posiekaną chilli, czosnek oraz imbir. Po chwili dodać śmietankę i sól. Chwilę razem pogotować. Włożyć do sosu ugotowany makaron i dokładnie wymieszać. Podawać posypane z startą skórka z cytryny.
Smacznego:)