Sztuka mięsa inaczej

Sztuka mięsa  inaczej

Moja dzisiejsza propozycja pochodzi z programu Ewy Wachowicz. Zainteresowałam się tym przepisem z powodu orginalności jaką autorka obiecywała i faktycznie inny to on jest. Dodatkowym atutem może być fakt, że z jednej porcji mięsa mamy dwa dania. Tak więc jeśli macie dość kurczaka i wieprzowiny ten przepis jest świetną odskocznią.

Zdjęcie - Sztuka mięsa  inaczej  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • 80 dag wołowiny
  • włoszczyzna (jak do rosołu)
  • kilka ziarenek ziela angielskiego
  • 1-2 liście laurowe
  • sól do smaku
  • 10 dag masła
  • 4-5 łyżek bułki tartej
  • kilka łyżek musztardy Dijon

Na wołowinie ugotować rosół. Gdy mięso będzie miękkie wyjąć je z rosołu i przestygnięte posmarować musztardą, zanurzyć w rozpuszczonym maśle i obtoczyć w bułce. Przygotowaną w  ten sposób wołowinę ułożyć w naczyniu żaroodpornym i polać pozostałym masłem. Zapiec w piekarniku.

Smacznego:)

Kategorie przepisów