Szparagi z wody

Szparagi z wody

(z sosem jogurtowym)

Szparagi umyć, obrać, odciąć zdrewniałe końcówki i ugotować - najlepiej "na sztorc", przewiązane białą nitką - w osolonej i lekko docukrzonej wodzie - ok 8-10 minut.

Zrobić sos: jogurt naturalny wymieszać z roztartym z solą na miazgę ząbkiem (albo dwoma) czosnku.

To wszystko. Pycha!

Przepisy z tych kategorii

Pieczone  szparagi
4

Pieczone szparagi

gania gania
My cuisine

Coleslaw z sosem farmerskim

Coleslaw z sosem farmerskim

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Sałatka z kaszą jaglaną, pieczoną papryką i miętą

Sałatka z kaszą jaglaną, piecz…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Sałatka z tortellini, ogórkami, papryką i kukurydzą

Sałatka z tortellini, ogórkami…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Makaron z szynką i groszkiem

Makaron z szynką i groszkiem

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Leczo z młodej kapusty
1

Leczo z młodej kapusty

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Przepisy z tych kategorii

Pieczone ziemniaczki

Pieczone ziemniaczki

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Ryżowa zapiekanka z brokułem i łososiem

Ryżowa zapiekanka z brokułem i…

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Placki z cukinii i kolby kukurydzy
1

Placki z cukinii i kolby kukur…

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Tatar wołowy. Przepis klasyczny.

Tatar wołowy. Przepis klasyczn…

Agatajot Agatajot
Kuchnia Agaty

Surówka z kapusty pekińskiej z czerwoną cebulą
1

Surówka z kapusty pekińskiej z…

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu

Ziemniaki smażone z fasolką szparagową i papryką
1

Ziemniaki smażone z fasolką sz…

Smaki na talerzu Smaki na talerzu
Smaki na talerzu