Szparagi z wody

Szparagi z wody

(z sosem jogurtowym)

Szparagi umyć, obrać, odciąć zdrewniałe końcówki i ugotować - najlepiej "na sztorc", przewiązane białą nitką - w osolonej i lekko docukrzonej wodzie - ok 8-10 minut.

Zrobić sos: jogurt naturalny wymieszać z roztartym z solą na miazgę ząbkiem (albo dwoma) czosnku.

To wszystko. Pycha!

Przepisy z tych kategorii

Pieczone  szparagi
4

Pieczone szparagi

gania gania
My cuisine

Chleb dyniowy

Chleb dyniowy

zacisze kuchenne zacisze kuchenne
zacisze kuchenne

Śledzik pod pierzynką

Śledzik pod pierzynką

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Minestrone z dynią i kaszą frikeh

Minestrone z dynią i kaszą fri…

Dagmara Dagmara
U stóp Benbulbena

Surówka z kiszonej kapusty z karmelizowaną marchewką

Surówka z kiszonej kapusty z k…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Zupa jarzynowa z łososiem
1

Zupa jarzynowa z łososiem

Posmakujto! Posmakujto!
Posmakujto!

Przepisy z tych kategorii

Szparagi z piekarnika

Szparagi z piekarnika

AZgotuj! AZgotuj!
AZgotuj

Kopytka ziołowe ze szparagami
1

Kopytka ziołowe ze szparagami

Iwona Iwona
Smakowity blog kulinarny

Sałatka ze szparagami, burratą i truskawkami

Sałatka ze szparagami, burratą…

Flymetothespoon Flymetothespoon
Flymetothespoon

Roladki z kurczaka ze szparagami, mozzarellą i boczkiem
2

Roladki z kurczaka ze szparaga…

Beti Beti
kruche babeczki

Trójkątna focaccia
1

Trójkątna focaccia

Tosia Tosia
Smakowity chleb

Prosty omlet ze szparagami, łososiem i serem feta
2

Prosty omlet ze szparagami, ło…

Flymetothespoon Flymetothespoon
Flymetothespoon