Szparagi w sezamie

Szparagi w sezamie

Zdjęcie - Szparagi w sezamie   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Chrupiące szparagi z sezamem to coś co lubię najbardziej, są również doskonałym dodatkiem do sałatek. Polecam.

  • 1 pęczek zielonych szparag
  • 2 łyżki ziaren sezamu 
  • 2-3 łyżki octu balsamicznego 
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

opcjonalnie

  • szczypta soli

Rozgrzej patelnię żeliwną grillową, podsmaruj maczając pędzelek w oliwie. Szparagi ułożyć na patelni i zrumienić z obu stron - przełożyć na talerz i skrop octem balsamicznym. W międzyczasie na suchej patelni zrumienić sezam i posypać szparagi. Można doprawić solą,  podawać na ciepło 

Smacznego 

Wydrukuj przepis

Zdjęcie - Szparagi w sezamie   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Kategorie przepisów