Szparagi na cieście francuskim

Szparagi na cieście francuskim

Zdjęcie - Szparagi na cieście francuskim   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Doskonałe na przekąskę , szybkie w przygotowaniu i można podać je również na domowej imprezie - Polecam

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego 
  • 24 szt szparagi zielone (główki)
  • 1 słoiczek pasty paprykowej z chili
  • świeży rozmaryn lub suszony + oregano 1 łyżeczka
  • garść startego żółtego sera lub mozzarelli 

Ciasto rozwinąć pokroić na osiem równych części pozaginać brzegi ciasta i posmarować środek pastą paprykową i posypać oregano. Główki szparag poukładać na każdym kawałku - posypać rozmarynem, oregano i na końcu serem. Wstawić do nagrzanego piekarnika 180 C na ok 20 minut do zrumienienia się, podawać na ciepło lub zimno. 

Smacznego 

Wydrukuj przepis

Zdjęcie - Szparagi na cieście francuskim   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Szparagi na cieście francuskim   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Szparagi na cieście francuskim   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Zdjęcie - Szparagi na cieście francuskim   - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Kategorie przepisów