Szaszłyki z kiełbasą
- Wynik: 60
- Czas przygotowania: 10minuty
- Czas gotowania: 20+30minuty
Bardzo prosty pomysł na szaszłyki. Wszyscy wielbiciele prostych potraw i tradycyjnych smaków będą zadowoleni. W dodatku tak przygotowane szaszłyki można upiec zarówno na grillu jak i w przypadku deszczowej pogody w piekarniku. Bardzo polecam:)
Składniki- kiełbasa zwyczajna - 500 g
- ziemniaki - 4-5 szt.
- rozmaryn - 1 łyżeczka
- sól - do smaku
- pieprz - do smaku
- olej - ok. 2 łyżek
Ziemniaki podgotować, odcedzić i przestudzić. Pokroić na mniejsze kawałki. Kiełbasę pokroić w plasterki. Nadziewać na patyczki szaszłykowe na przemian plaster ziemniaka i kiełbasy. Gotowe szaszłyki układać na przygotowanej do pieczenia blaszce, odrobinę posmarowanej olejem. Szaszłyki posypać solą, pieprzem i suszonym rozmarynem. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec ok. 30 min, aż wszystko się ładnie zrumieni.
Podawać z ulubioną sałatką.
Smacznego:)