Surówka z marchewki i orzechów
Ta surówka to samo zdrowie i idealny dodatek do mięsa. Słodycz marchewki łączy się z ostrością cebulki a chrupkości nadają jej orzechy. Bardzo polecam.
Składniki:
- 4 duże marchewki
- 2 ząbki czosnku
- 1 mała czerwona cebula
- 1/2 szklanki orzechów włoskich
- 2 łyżki natki pietruszki
- 2-3 łyżki majonezu
- sól, pieprz
Marchew obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach lub przepuścić przez szatkownicę. Orzechy posiekać i uprażyć na suchej patelni, wystudzić. Cebulę i natkę pietruszki drobno posiekać, czosnek przepuścić przez praskę. Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać majonez, wymieszać. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Wstawić do lodówki przynajmniej na 1 godź.
Smacznego:)