Surówka z kiszonej kapusty

Zupełnie nie planowałam wrzucać dziś żadnego posta, ale nie mogę się powstrzymać. Poza tym dziś piątek, pewnie w wielu domach jest ryba. A do ryby najlepsza jest ta surówka. Wczoraj (dzięki mojemu tacie) jadłam jedną ze smaczniejszych kapust kiszonych ever. Dziś zrobiłam z niej klasyczną surówkę. Jest tak smaczna, że chyba nie doczeka obiadu.

Zdjęcie - Surówka z kiszonej kapusty - Przepisy kulinarne ze zdjęciami


Składniki:
300 g kiszonej kapusty
1 szalotka
1 duża marchewka
1 jabłko
pół łyżeczki cukru
sól (opcjonalnie)
pieprz
2 łyżki oliwy extra virgin (można dać olej rzepakowy)


Kapustę odciskamy z soku i szatkujemy, wrzucamy do miski. Na tarce o grubych oczkach ścieramy obraną marchewkę i obrane jabłko, szalotkę kroimy w drobną kostkę. Do kapusty dodajemy wszystkie składniki i dokładnie mieszamy.


Przepisy z tych kategorii

Surówka z młodej kapusty z sosem słodko-pikantnym
1

Surówka z młodej kapusty z sos…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Surówka z kiszonej kapusty z karmelizowaną marchewką

Surówka z kiszonej kapusty z k…

napiecyku napiecyku
napiecyku

Surówka ekspresowa
1

Surówka ekspresowa

Bożena Bożena
Moje domowe kucharzenie

Surówka z kapusty pekińskiej, jabłka i chrzanu
5

Surówka z kapusty pekińskiej,…

Kardamonowy Kardamonowy
Kardamonovy

Surówka z kapusty kiszonej

Surówka z kapusty kiszonej

Gosia17 Gosia17
Wędrówki po kuchni

Czerwona kapusta pekińska - surówka
3

Czerwona kapusta pekińska - su…

Nika Nika
Gotuj zdrowo!Guten Appetit