Surówka z kiszonej kapusty

Odkąd znalazłam ten przepis na blogu Dagmary, korzystam z niego zawsze gdy mam ochotę na rybę czy wątróbkę smażoną albo kotlety sojowe w panierce.
Surówka jest pyszna, spróbujcie!
Surówka z kiszonej kapusty
Składniki:
- 500g kiszonej kapusty
- 1 mała cebula (40 - 50g)
- 2 średnie marchewki (ok. 200g)
- 2 łyżki cukru
- 3 - 4 łyżki oleju
- sól, pieprz
Kapustę lekko odciskamy z soku (jeżeli jest mocno kwaśna płuczemy raz w zimnej wodzie). Dodajemy drobniutko posiekaną cebulkę i marchewkę startą na mniejszych oczkach oraz 2 łyżki cukru, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na kilka minut. Następnie dodajemy olej i ew, jeśli trzeba doprawiamy jeszcze cukrem. Dokładnie mieszamy i odstawiamy, aż smaki się "przegryzą".
Smacznego:)