Surówka z czerwonej kapusty

Surówka z czerwonej  kapusty

Nawał pracy w ostatnim czasie nie sprzyja gotowaniu i regularnemu prowadzeniu bloga dlatego dzisiaj przedstawiam tylko surówkę, która ostatnio bardzo często  pojawia  się u mnie w domu. Łatwa do zrobienia a przy tym kolorowa i smaczna. Polecam:)

Zdjęcie - Surówka z czerwonej  kapusty  - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

Składniki:

  • pół główki czerwonej kapusty
  • 2 duże marchewki
  • 1 cebula lub por
  • sól, pieprz
  • 2 łyżki majonezu
  • 4 łyżki jogurtu naturalnego

Kapustę poszatkować, wrzucić do garnka z wodą oraz zagotować. Odważyć kapustę. Marchewkę zetrzeć na tarce, cebulę pokroić. Wszystkie składniki wymieszać, dodać sól, pieprz, majonez, jogurt. Ponownie wymieszać.

Smacznego:)

Kategorie przepisów