Surówka z czarnej rzepy

Surówka z czarnej  rzepy

Najprostsza.

Jesienno - zimowa.

Dość ostra w smaku, ale pyszna.

Idealna do wieprzowiny (pieczeń, żeberka - w naszym polskim ciężkim sosie). Idealna do gulaszu wołowego.

Zdjęcie - Surówka z czarnej  rzepy - Przepisy kulinarne ze zdjęciami

 

Surówka z czarnej rzepy

Składniki:

  • 1 - 2 bulwy czarnej rzepy
  • sól do smaku
  • 1 - 2 łyżki kwaśnej śmietany 18 %

Czarną rzepę obrać, umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Przełożyć do miseczki, posolić i odstawić na 20 minut (rzepa nieco zmięknie, ale nadal będzie chrupiąca). Dodać śmietanę i wymieszać dokładnie.

Smacznego :)

 

źródło


Kategorie przepisów