Spaghetti z kaparami i oliwkami

Szybkie i proste danie z "Kuchni włoskiej", proporcje na dwie osoby.

Składniki:

makaron spaghetti lub bucatini

2 ząbki czosnku

3 łyżki natki pietruszki

100 g krojonych czarnych oliwek

3 łyżki stołowe kaparów

starty ser pecorino do posypania

oliwa z oliwek

Makaron ugotuj al dente, odcedź.

Czosnek posiekaj i razem z pietruszką podsmaż na oliwie do momentu, aż zacznie zmieniać kolor. Dosyp kapary i oliwki, smaż przez chwilę. Wrzuć na patelnię makaron, smaż całość 2-3 minuty. Podawaj posypane serem pecorino.


Przepisy z tych kategorii

Spaghetti  Carbonara
6

Spaghetti Carbonara

efrank efrank
mniamniam

Spaghetti z chorizo w sosie  pomidorowym
3

Spaghetti z chorizo w sosie p…

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

Spaghetti  carbonara
2

Spaghetti carbonara

wiosenka27 wiosenka27
Eksplozja smaku

spaghetti a'la carbonara
12

spaghetti a'la carbonara

MamaBartka MamaBartka
Moja Kuchnia

Chrupiący bekon, kapary i suszone pomidory. Pikantne spaghetti.
5

Chrupiący bekon, kapary i susz…

kulinarne_podroze kulinarne_podroze
Kulinarne podróże

Spaghetti alla Carbonara
3

Spaghetti alla Carbonara

Laura Laura
Cafe Babilon