Spaghetti carbonara
Czasem do tego spaghetti dodaję albo same jajka albo śmietanę i obie wersje smakują wyśmienicie. To proste danie na szybki obiad dlatego polecam wszystkim zwłaszcza osobom zapracowanym.
- 2 jajka
- 100 g szynki parmeńskiej
- 2 ząbki czosnku
- odrobinę natki pietruszki
- 50 g startego sera typu parmezan
- 2 łyżki oliwy z oliwek ( u mnie rozmarynowa)
Makaron ugotować al dente, jajka wbić do miski i roztrzepać - odstawić. Na patelnie wlać oliwę, dodać pokrojoną szynkę i lekko przyrumienić. . Dodać makaron oraz rozgnieciony czosnek wraz z posiekaną natką pietruszki - wlać jajka oraz starty ser i całość smażyć jeszcze przez chwilę . Doprawić do smaku solą i pieprzem, podawać od razu .
Smacznego
Wydrukuj przepis