Sos tatarski
- Wynik: 10
- Czas przygotowania: 10 minut
- Czas gotowania: -minuty
Dzisiaj odrobina klasyki. Prosty, znany i lubiany sos tatarski. Doskonały jako dodatek do mięs, wędliny, ryb. Bardzo polecam.
Składniki
- pieczarki marynowane - 100 g
- ogórki konserwowe - 100 g
- czerwona cebula - 1/2 szt.
- jajko - 1 szt.
- musztarda Dijon - 1 łyżeczka
- majonez - 4 łyżki
- sól - do smaku
- pieprz - do smaku
- sok z cytryny - do smaku
Instrukcje
Pieczarki, ogórki, cebulę i jajko ugotowane na twardo pokroić w kostkę, przełożyć do miseczki. Dodać musztardę, majonez, doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Schłodzić przed podaniem.
Smacznego:)