Sos tatarski
To już ostatni przepis na Święta. Nie wyobrażam sobie, żeby nie było sosu tatarskiego ma wielkanocnym stole. Ilość składników podaję orientacyjnie, bo każdy doprawi i doda dodatki w ilości jaką sam preferuje.
Składniki:
- słoiczek majonezu,
- 2 jajka ugotowane na twardo,
- grzybki marynowane,
- śliwki w occie (niekoniecznie),
- kapary w zalewie,
- 2-3 ogórki konserwowe,
- musztarda (niekoniecznie),
- cukier puder i ewentualnie sól.
Przygotowanie: Wszystkie składniki drobno posikać, wymieszać z majonezem i śmietaną. Doprawić cukrem pudrem i ewentualnie solą. Schłodzić w lodówce. Podawać do jajek i wędlin.
Dla wszystkich odwiedzających bloga, przyjaciół, sympatyków i osób przypadkowych, którzy przy okazji poszukiwań świątecznych przepisów tu trafili, smacznych, pogodnych (i oby ciepłych) Świąt Wielkanocnych!