Sos tatarski

Sos tatarski

Zdjęcie - Sos tatarski - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
To już ostatni przepis na Święta. Nie wyobrażam sobie, żeby nie było sosu tatarskiego ma wielkanocnym stole. Ilość składników podaję orientacyjnie, bo każdy doprawi i doda dodatki w ilości jaką sam preferuje.
Zdjęcie - Sos tatarski - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
Składniki:

  • słoiczek majonezu,
  • 2 jajka ugotowane na twardo,
  • grzybki marynowane,
  • śliwki w occie (niekoniecznie),
  • kapary w zalewie,
  • 2-3 ogórki konserwowe,
  • musztarda (niekoniecznie),
  • cukier puder i ewentualnie sól.

Przygotowanie: Wszystkie składniki drobno posikać, wymieszać z majonezem i śmietaną. Doprawić cukrem pudrem i ewentualnie solą. Schłodzić w lodówce. Podawać do jajek i wędlin.

Zdjęcie - Sos tatarski - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Dla wszystkich odwiedzających bloga, przyjaciół, sympatyków i osób przypadkowych, którzy przy okazji poszukiwań świątecznych przepisów tu trafili, smacznych, pogodnych (i oby ciepłych) Świąt Wielkanocnych!

Kategorie przepisów