Sos majonezowo-czosnkowy

Sos majonezowo-czosnkowy

Zdjęcie - Sos majonezowo-czosnkowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiSos majonezowo-czosnkowy.

Sos majonezowo-czosnkowy.

Kremowy i delikatny sos jogurtowy z majonezem, czosnkiem i posiekanym koperkiem. Sos majonezowo-czosnkowy doprawiony octem jabłkowym, solą oraz pieprzem. Wspaniały dodatek do sałatek, do jajek, kurczaka, szynki. Doskonały sos majonezowy do sałaty lodowej.

Ten przepis na sos majonezowo-czosnkowy potrzebuje tylko kilku głównych składników, aby powstały najlepsze smaki:

  • czosnek - można użyć mielonego czosnku albo świeżego startego na tarce lub przeciśniętego przez praskę. Ilość warto dostosować do własnych preferencji smakowych.
  • jogurt - w przepisie używam gęstego jogurtu greckiego, daje on fajną, kremową i zwartą konsystencję sosu (fantastyczny do jajek); można jednak użyć gęstego jogurtu naturalnego, ewentualnie gęstej kwaśnej śmietany
  • koperek - może być świeży, drobno posiekany albo suszony
  • majonez - im lepszej jakości, tym całość będzie smaczniejsza.
Inne wypróbowane przepisy na inne niesamowite sosy:
Sos majonezowo-czosnkowy składniki:
  • 1/2 szklanki gęstego jogurtu greckiego
  • 1/4 szklanki majonezu
  • 1 łyżeczka octu jabłkowego
  • 2 ząbki czosnku, starte na tarce
  • posiekany koperek
  • sól, pieprz i suszona, mielona cebula do smaku
Przepis na sos majonezowo-czosnkowy:
  • Wszystkie składniki starannie razem wymieszać i gotowe.
Cieszę się, że tutaj jesteś i będzie mi bardzo miło jeżeli jeszcze mnie odwiedzisz :)Korzystaj z przepisu i koniecznie go ulepszaj :)
Miłego gotowania!
Zdjęcie - Sos majonezowo-czosnkowy - Przepisy kulinarne ze zdjęciamiSos majonezowo-czosnkowy.

Kategorie przepisów