Soczysta ryba gotowana na parze
Soczysta ryba gotowana na parze
Nie od dziś wiadomo, że ryby są zdrowe więc żeby jak najbardziej z tych walorów skorzystać, najlepiej przygotowywać je w zdrowy sposób. Oto więc mój sposób na przygotowanie soczystej ryby na parze.
Co jest potrzebne do przygotowania ryby na parze:
- Kilka kawałków dowolnej ryby,
- Pieprz cytrynowy,
- Sól,
- Posiekana natka pietruszki,
- Tyle łyżeczek masła ile kawałków ryby,
- Tyle kawałków foli aluminiowej ile kawałków ryby.
Sposób przygotowania ryby na parze:
Kawałki ryby oprószam solą i pieprzem cytrynowym, układam na kawałkach folii aluminiowej i posypuję natką pietruszki.
Soczysta ryba gotowana na parze - przygotowanie Na każdym kawałku kładę łyżeczkę masła i robię szczelne pakieciki. Wkładam pakieciki do parowara i włączam na 20 minut.
Soczysta ryba na parze gotowa.