Soczysta ryba gotowana na parze


Zdjęcie - Soczysta ryba gotowana na parze - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Soczysta ryba gotowana na parze
Nie od dziś wiadomo, że ryby są zdrowe więc żeby jak najbardziej z tych walorów skorzystać, najlepiej przygotowywać je w zdrowy sposób. Oto więc mój sposób na przygotowanie soczystej ryby na parze.
Co jest potrzebne do przygotowania ryby na parze:
  • Kilka kawałków dowolnej ryby,
  • Pieprz cytrynowy,
  • Sól,
  • Posiekana natka pietruszki,
  • Tyle łyżeczek masła ile kawałków ryby,
  • Tyle kawałków foli aluminiowej ile kawałków ryby.

Sposób przygotowania ryby na parze:
Kawałki ryby oprószam solą i pieprzem cytrynowym, układam na kawałkach folii aluminiowej i posypuję natką pietruszki.
Zdjęcie - Soczysta ryba gotowana na parze - Przepisy kulinarne ze zdjęciami Soczysta ryba gotowana na parze - przygotowanie Na każdym kawałku kładę łyżeczkę masła i robię szczelne pakieciki. Wkładam pakieciki do parowara i włączam na 20 minut.

Soczysta ryba na parze gotowa.


Kategorie przepisów

Podobne przepisy