Śledzie w śmietanie z jabłkiem

Śledzie w śmietanie z jabłkiem

Zdjęcie - Śledzie w śmietanie z jabłkiem - Przepisy kulinarne ze zdjęciami
SKŁADNIKI:

  • 250 g filetów śledziowych
  • cebula
  • jabłko
  • pół łyżeczki cukru
  • 5 łyżek śmietany 18%
  • sól i pieprz


WYKONANIE:
1. Śmietanę doprawić cukrem, solą i pieprzem i dokładnie wymieszać. 2. Śledzie włożyć do miski i wypłukać w zimnej wodzie. Odstawić na min godzinę, w między czasie 2-3 razy zmienić wodę. 3. Śledzie osuszyć i pokroić w ukośne paski. 4. Cebulę drobno posiekać, sparzyć wrzątkiem na sicie. 5. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce na dużych oczkach. Skropić cytryną. 6. W misce połączyć śmietanę, śledzie, cebulę oraz jabłko. 7. Odstawić do lodówki na 24h.

ZAPRASZAM NA FILM - Śledzie w śmietanie ! Jeśli spodobał Ci się film subskrybuj mój kanał YouTube


*Facebook: https://www.facebook.com/AtlasSmakow/
*Instagram: https://www.instagram.com/atlas_smakow/



Kaloryczność przepisu wg Kalkulatora Kalorii:


Filety śledziowe a'la Matjas
• kalorie: 368 • masa: 250 • białka: 25.75 • tłuszcze: 29 • węglowodany: 1

Cebula (świeża)
• kalorie: 40 • masa: 100 • białka: 1.1 • tłuszcze: 0.1 • węglowodany: 7.64

Jabłko (świeży owoc)
• kalorie: 86 • masa: 150 • białka: 0.39 • tłuszcze: 0.26 • węglowodany: 20.72

Cukier
• kalorie: 8 • masa: 2 • białka: 0 • tłuszcze: 0 • węglowodany: 2

Śmietana 18% tłuszczu
• kalorie: 189 • masa: 100 • białka: 2.5 • tłuszcze: 18 • węglowodany: 4.4

Podsumowanie:
• kalorie: 691 • masa: 602 g • białka: 29.74 g • tłuszcze: 47.36 g • węglowodany: 35.76 g

Kategorie przepisów